Alan Ford 1
search
  • Alan Ford 1

Alan Ford 1

29,95 €
Z DDV

SECCHI, Luciano, 1939-
    Alan Ford 1 / Max Bunker ; [prevod Aljoša Mislej]. - Izola : Graffit, 2022 ([Koper] : Primorskitisk.si). - 386 str. : ilustr. ; 26 cm
karton, originalna vezava, nov izvod

Vsebina: Ekipa TNT ; Piškavi zob ; Operacija Frankestein

Količina

Legendarni strip iz časov nekdanje Juge. Strip, ki igra na noto nostalgije, a zaradi tega ni nič manj zanimiv novejšim generacijam bralcev. Nekoč smo ga lahko razumeli kot "insidersko" kritiko kapitalizma. Pa ni čisto res. Max Bunker je imel na zalogi toliko pikrih o Zahodu, kot jih je imel o Vzhodu, oziroma se s tem niti ni več kot toliko ukvarjal. Rad je povedal, da je sistem, kateri koli to pač je, v svojem bistvu pokvarjen in ustvarjen zato, da izkorišča ljudi. Na žalost je bil tudi preroški.

Seveda je opazna časovna razlika med takratnimi in današnjim življenjem. Danes ima tako rekoč sleherni prebivalec svoj mobilni telefon, ekipa TNT pa si je telefonsko linijo "izposojala", radio pa so poslušali "na črno". Ampak bistvo je ostalo in danes lahko brez težav rečemo, da nam državo vodijo po alanfordovsko, da nam zdravstvo deluje alanfordovsko, da so družabna omrežja postala nekaj najbolj alanfordovskega, da družba naglo drvi v alanfordovstvo.

Izšlo bo 25. knjig z vsemi 75 epizodami, ki sta jih v obdobju med 1969 in 1975 podpisala očeta stripa, scenarist Bunker in ilustrator Magnus.

Nov slovesnki prevod ga približuje novi generaciji, ki seveda Alan Forda živi. za stare ljubitelje pa je to priložnost, da vidijo, kako ponovno zveni v slovenščini in če ne zaradi drugega, kot bibliofilska zanimivost, saj bo natisnjenih le 300 izvodov

af1/2022
4 Izdelkov